Nyheder til virksomheder
Nedlukningserstatning til minkavler - lejede aktiver - forenklet model
02-05-2025

Spørger havde i 2020 drevet minkvirksomhed fra lejede minkhaller og med lejede driftsmidler/inventar.

I 2025 havde Spørger modtaget en afgørelse om nedlukningserstatning til minkavlere. Afgørelsen var truffet af Fødevarestyrelsen efter "den forenklede model".

Spørger havde modtaget erstatning for tabt fremtidig indtjening ved produktion af mink med 5.935.611 kr. Spørger ejede ikke minkspecifikke anlægsaktiver og havde derfor ikke modtaget erstatning for anlægsaktiver.

Erstatning efter "den forenklede model" blev overordnet fastsat efter de samme principper og med opgørelse af de samme delelementer, som erstatning efter "den skemalagte model". Efter Skatterådets opfattelse skulle Spørgers erstatning derfor fordeles efter de samme principper, som erstatning efter den skemalagte model, som Skatterådet havde truffet afgørelse om i SKM 2024.377.SR m.fl.

Da Spørger ikke ejede de i minkvirksomheden anvendte driftsmidler og bygninger, var der ikke grundlag for at henføre nogen del af nedlukningserstatningen på 5.935.611 kr. til driftsmidler og bygninger.

Der var efter Skatterådets opfattelse endvidere ikke grundlag for at henføre nogen del af erstatningen til skattemæssig goodwill, idet virksomheden alene havde haft omsætning med Kopenhagen Fur, og dermed ikke havde en kundekreds mv., der kunne begrunde en værdi af goodwill. Der var samtidig ikke grundlag for at henføre nogen del af erstatningen til immaterielle aktiver, idet virksomheden ikke ejende sådanne aktiver. Erstatningsbeløbet måtte i stedet anses for erstatning for tabt indkomstgrundlag, der efter praksis var skattefri.

Skatterådet bekræftede herefter, at Spørgers nedlukningserstatning på 5.935.611 kr. var skattefri.

Chokoladeafgift - kernemasse med indhold af abrikoskerner som delprodukt i mazarintærte
02-05-2025

Anmodningen drejede sig om, hvorvidt der skulle afregnes chokolade- og sukkervareafgift, når Spørger fremstillede en mazarintærte til videresalg i henholdsvis en bagt og en ubagt version. I mazarintærten indgik en mazarinmasse, hvor i der yderligere indgik en kernemasse med indhold af abrikoskerner. Kernemassen vurderedes at være omfattet af det afgiftspligtige vareområde i chokoladeafgiftslovens § 1, stk. 1, nr. 3.

Skatterådet bekræftede, at der ved egen fremstilling af et delprodukt, der i sig selv er omfattet af afgiftspligten, men som i virksomheden anvendes til fremstilling af en ikke-afgiftspligtig vare, ikke indtræder afgiftspligt.

Spørger skulle derfor ikke afregne chokolade- og sukkervareafgift, når den anvendte kernemasse, indgik i en af Spørger eget fremstillet færdigvare, som vurderes ikke at være omfattet af det afgiftspligtige vareområde i chokoladeafgiftslovens § 1, stk. 1

Medlemsomsætning kunne opgøres i andet end kroner og øre
02-05-2025

Andelsselskabet ønskede, at der som beregningsgrundlag for begrænsningen i selskabsskattelovens § 1, stk. 3, hvorefter omsætningen med ikke medlemmer maksimalt måtte udgøre 25 pct. af den samlede omsætning, kunne anvende den procentvise mængde ton biomasse, der blev anvendt i biogasanlægget.

Skatterådet kunne bekræfte, at andelsselskabet kunne benytte denne opgørelsesmetode, hvor der anvendtes bruttoton biomasse, der blev anvendt i biogasanlægget, idet selskabsskattelovens § 1, stk. 3, ikke angav en bestemt beregningsmetode for denne procentvise opgørelse af omsætningen og denne metode gav det mest retvisende opgørelse for det pågældende produktionsanlæg. Det blev desuden begrundet med, at den ønskede opgørelse er udtryk for et reelt grundlag for den omsætning med henholdsvis medlemmer og ikke-medlemmer.

Afgørelse fra Skatterådet om LL § 3
02-05-2025

I et bindende svar fra 2020 (SKM2020.205.SR) bekræftede Skatterådet, at et cypriotisk selskab ikke var begrænset skattepligtig af en udbytteudlodning fra H1, og at udlodningen ikke var omfattet af ligningslovens § 3.

Under kontrollen af sagen har det vist sig, at Koncernen, som ultimativt er Panama-baseret, efter en henvendelse i 2015 fra koncernen til de nederlandske skattemyndigheder indgik en aftale om, at alle betalinger til gruppens ejerselskaber på Jersey kunne gennemføres uden begrænset skattepligt til Nederlandene i perioden 2016-2020. Aftalen blev indgået via to nederlandske advokater efter fuldmagt fra det øverste nederlandske selskab i strukturen, et kooperativ, og dettes to Jersey-baserede deltagere. Herefter overførtes ekstraordinært store beløb fra de nederlandske selskaber til Jersey uden kildeskat i 2016 og første del af 2017.

I samme periode gennemførtes en række transaktioner, hvis resultat var, at værdier på [et udeladt beløb] blev udloddet uden kildeskat fra Danmark via det cypriotiske selskab til Nederlandene.

De danske selskaber havde i 2016 krav mod to tidligere datterselskaber i X-land. Selskaberne i X-land havde likvider efter koncerninternt salg af [aktiver] mv. I stedet for at betale gælden til de danske kreditorselskaber blev i koncernen aftalt et arrangement, hvorved det danske tilgodehavende mod de likvide X-landske selskaber efter et debitorskifte blev et dansk krav mod det nederlandske moderselskab. Straks efter debitorskiftet i 2016 betalte de X-landske selskaber likviderne til det nederlandske moderselskab, som herefter udloddede udbytter og betalte renter til Jersey overstigende årets resultater og andre års udbytter. I 2020 blev formelt vedtaget dansk udbytte, hvorefter det danske tilgodehavende mod det nederlandske moderselskab blev udloddet via et mellemliggende cypriotisk datterselskab. Herefter ophørte mellemværendet efter konfusion af debitor og kreditor. Der var dermed de facto intet at videreudlodde fra Nederlandene til Jersey i 2020.

Skattestyrelsen har ikke modtaget en forretningsmæssig begrundelse for, at koncernen foretog debitorskiftet og straks derefter valgte at sende likvider uden om den oprindelige danske kreditor, H1. Oplysninger om aftalen med de nederlandske skattemyndigheder og fuldmagten til advokaterne indgået af det nederlandske kooperativ og dets Jerseybaserede deltagere samt oplysningen om, at koncernen ultimativt er kontrolleret fra Panama har ikke været forelagt skatterådet.

Skatterådet bekræfter på den baggrund, at ligningslovens § 3 anvendes på arrangementet.

Tariferingsforordninger
02-05-2025

Bindende Toldafgørelser har samlet tariferingsforordninger, HSC tariferingsudtalelser og statements i en elektronisk udgave pr. 2. maj 2025 (vejledning).
Vejledningen er opbygget efter samme model som Toldtariffen.

Indberetningsvejledning om Aktiesparekonto 2024
01-05-2025

Vejledningen handler om obligatorisk indberetning af beskatningsgrundlag, skat evt. afgiftsgrundlag og afgift af aktiesparekonti for kalenderåret 2024.

Vejledningen gælder for finansielle virksomheder, der opretter aktiesparekonti.

Indberetningspligten følger reglerne i skatteindberetningsloven (lovbekendtgørelse nr. 15 af 8. januar 2024 om skatteindberetning med senere ændringer).

Indberetningen om aktiesparekonto følger reglerne i skatteindberetningslovens § 11 a samt bekendtgørelse nr. 1016 af 22. juni 2023, om skatteindberetning mv. med senere ændringer.

Aktiesparekontoen skal administreres i henhold til Aktiesparekontolovens lovbekendtgørelse nr. 1852 af 21. september 2021 med senere ændringer. 

Dagældende registreringsafgiftslovs § 7 c, stk. 1, 4. pkt. - krav om toldsyn af brugte køretøjer, der var mindre end 10 år gamle på det tidspunkt, da de blev anmeldt til eksport af en selvanmelder
01-05-2025

Sagsøgeren, der var en registreret virksomhed (selvanmelder) fik ikke medhold i, at Motorstyrelsen havde undladt at udøve et pligtmæssigt skøn ved at efteropkræve udbetalt godtgørelse af fire brugte køretøjer i hen­hold til registreringsafgiftslovens §§ 7 b og 7 c med den begrundelse, at køretøjerne, der på anmeldelsestids­punkterne var mindre end 10 år gamle og derfor ikke omfattet af det obligatoriske krav om toldsyn efter de dagældende regler, ikke havde været undergivet toldsyn, jf. den dagældende registreringsafgiftslovs § 7 c, stk. 1, 4. pkt. Retten fandt derfor, at afgørelserne vedrørende de fire køretøjer ikke var behæftet med en retlig mangel, som kunne medføre deres ugyldighed.

Retten bemærkede, at kravet om toldsyn var kundgjort over for sagsøgeren, dels ved et nyhedsbrev fra Mo­torstyrelsen, som sagsøgeren var bekendt med, dels ved en individuel underretning af sagsøgeren. Retten be­mærkede endelig, at sagsøgeren ikke havde godtgjort, at køretøjerne var blevet toldsynet af en godkendt synsvirksomhed.

På denne baggrund blev Skatteministeriet frifundet.

Delt ejerskab og indtægtsnydelse af arv mellem 2 parter
01-05-2025

Sagen vedrørte den skattemæssige behandling af en ideel andel på 50 % af 2 udlejningsejendomme i Spanien, som Spørger havde modtaget i arv fra sin mor. Faren ejede de resterende 50 %. Ved testamente havde moren besluttet, at faren fuldt ud skulle have brugs- og nydelsesret (såkaldt "usufruct") af de arveudlagte faste ejendomme efter spanske regler. Den pågældende usufructo medførte, at ejerskabet til Spørgers ideelle andele af udlejningsejendommene og allokeringen af afkastet (huslejeindtægterne) på disse andele var midlertidig adskilt på to forskellige skattesubjekter (datter henholdsvis far).

Spørger forudsatte, at hun skulle beskattes af indtægterne ved udlejningen af hendes ejerandele, men ønskede bekræftet, at hun havde et modsvarende fradrag af samme størrelse.

Skatterådet fandt, at Spørger skulle anses for ejer af de pågældende ideelle andele.

Skatterådet fandt tillige, at forholdet skulle behandles efter praksis om "Rentenydelsesretter, båndlagte kapitaler og afkast fra udenlandske trusts (fonde)", som beskrevet i Den juridiske vejledning 2025-1, afsnit C.B.2.15.1. Denne praksis medførte, at "rentenyder" (faren) og dermed ikke ejer (Spørger), skulle beskattes, når afkastet som her fuldt ud tilfaldt "rentenyder".

Spørger skulle ikke medregne nettooverskuddene. Det skulle alene faren. Der var ikke fradrag hos Spørger.

Skatterådet kunne dermed ikke bekræfte, at Spørger i sine skattepligtige lejeindtægt ved erhvervsmæssig udlejning af spansk fast ejendom (lejelejligheder) kunne fradrage et til lejeindtægterne svarende beløb.

Skatterådet forudsatte, at SKM2019.611.SR var begrundet i, at der var tale om en gensidigt bebyrdende aftale om overdragelse, mens der i denne sag ikke var tale om en gensidigt bebyrdende aftale, men derimod om adskillelse af ejerskabet og indtægtsnydelsen ved arveladers død.

Fastsættelse af grundlaget for ejendomsværdiskat for ejendomme beliggende i udlandet for indkomståret 2024
30-04-2025

Meddelelsen indeholder opdaterede indeks for udviklingen i huspriser som kan anvendes ved opgørelsen af grundlaget for ejendomsværdiskat for ejendomme beliggende i udlandet til brug for indkomståret 2024. Det drejer sig om det svenske indeks for fritidshuse, indekstal fra OECD samt Danmarks Statistiks prisindeks for sommerhuse beliggende i Danmark. Vurderingsstyrelsen har desuden godkendt et britisk indeks, som skal benyttes for ejendomme beliggende i Storbritannien fra og med indkomståret 2024. Som følge af den nye ejendomsskattelov (lov nr. 678 af 3. juni 2023) der bl.a. finder anvendelse for ejendomsværdiskat fra og med 1. januar 2024, opgøres indekstallene for OECD i denne meddelelse fra 1. januar til 31. december i kalenderåret.

Udkast til styresignal - forvaltning af investeringsforeninger - investeringsrisiko - genoptagelse
29-04-2025

Skattestyrelsen ændrer på baggrund af EU-Domstolens dom i de forenede sager C-639/22 - C-644/22, praksis for pensionsordninger, der er garanterede (foruddefinerede) uden at være fuldstændigt garanterede. Fx ordninger med rente- eller ydelsesgaranti og mulighed, men ikke garanti, for bonus.

I forbindelse med pensionsordninger med en garanti til pensionskunderne, der ikke er fuldstændig, skal der ved stillingtagen til, om pensionsinstituttet/-ordningen kan anses for en investeringsforening, ske en konkret aftaleretlig vurdering af, om størrelsen af pensionsrettighederne og -ydelserne hovedsageligt afhænger af resultatet af pensionsinstituttets investeringer.

Praksis om, at pensionsordninger med betingede garantier på visse betingelser efter en konkret vurdering kan anses for ugaranterede pensionsordninger, ophæves. 

Indsætninger på bankkonto i Y1-land og ekstraordinær genoptagelse
29-04-2025

Sagen angik, om skatteyderen var skattepligtig af en indsætning på 500.000 (red.fjernet.valuta) (2.445.350 kr.) på hans bankkonto i Y1-land i 2016 og efterfølgende renteindtægter af beløbet i årene 2017-2020, og i bekræftende fald om skattemyndighederne havde haft grundlag for ekstraordinær genoptagelse.  

Retten fandt, at skatteyderen ikke havde bevist, at indsætningen ikke udgjorde skattepligtig indkomst efter statsskattelovens § 4. Retten lagde vægt på, at de afgivne forklaringer og fremlagte erklæringer, om at det indsatte beløb tilhørte skatteyderens tante, ikke var tilstrækkeligt bestyrket af objektive kendsgerninger.   

Retten tiltrådte endvidere skattemyndighedernes ekstraordinære genoptagelse af skatteyderens skatteansættelser, jf. skatteforvaltningslovens § 27, stk. 1, nr. 5. Retten henviste til, at det var groft uagtsomt, at skatteyderen ikke havde oplyst skattemyndighederne om indsætningen, idet der var tale om et betydeligt beløb med løbende renteindtægter, som havde henstået på konti i Y1-land i flere år. Desuden henviste retten til, at reaktionsfristen på 6 måneder efter skatteforvaltningslovens § 27, stk. 2, 1. pkt., først løb fra det tidspunkt, hvor skatteyderen oplyste, at det ikke var muligt at fremskaffe yderligere dokumentation vedrørende indsætningen på skatteyderens konto.  

Skatteministeriet blev herefter frifundet. 

Chokoladeafgift - sukkervarer - glasurprodukter - fast administrativ praksis
29-04-2025

Sagen angik i første række, om to glasurprodukter var afgiftspligtige efter chokoladeafgiftslovens § 1, stk. 1, nr. 4, som "sukkervarer af enhver art". I anden række angik sagen, om der i afgiftsperioden eksisterede en fast administrativ praksis, hvorefter glasur som vareart, faldt udenfor det afgiftspligtige vareområde i chokoladeafgiftslovens § 1, stk. 1, nr. 4.   

  

Retten udtalte, at afgiftspligten beror på en konkret helhedsvurdering, hvor der lægges afgørende vægt på sammensætningen af produktet og produktets karakter efter forarbejdningen.   

  

Retten fandt, at de to glasurprodukter var afgiftspligtige. Retten lagde ved sin vurdering vægt på, at glasurprodukterne var forarbejdede produkter, der ud over glukosesirup og sukker bestod af bl.a. farvestoffer, emulgatorer og surhedsregulerende midler.   

  

Skatteyderen havde ikke påvist eksistensen af en fast administrativ praksis, hvorefter glasur som vareart faldt udenfor afgiftspligten i chokoladeafgiftslovens § 1, stk. 1, nr. 4. 

Momslovens § 12 - ikke pligt til at betale importmoms af varer, som var unddraget toldtilsyn ved indførslen til Danmark fra Y2-land, da varerne ikke var blevet optaget i Unionens økonomiske kredsløb, idet de var udført til Y3-land
29-04-2025

Importafgiftspligtige varer i form af navnlig en løfteramme til olieboringsudstyr, der var indført til Danmark fra Y2-land, var ved indførslen - hvad der var ubestridt for landsretten - blevet unddraget toldtilsyn, og som følge heraf opstod der toldskyld for appellanten, jf. artikel 203, stk. 1, i EF-toldkodeksen. Spørgsmålet for landsretten var, om der kunne opkræves importmoms af varerne.  

Østre Landsret fandt på baggrund af en samlet konkret bevismæssig vurdering af de fremlagde oplysninger, herunder oplysninger fremlagt for landsretten, at appellanten - et Y-land speditionsfirma - havde godtgjort, at varerne ikke var blevet optaget i Unionens økonomiske kredsløb, jf. hertil EU-Domstolens dom i sag C-26/18, Federal Express, da varerne måtte anses for udført fra Y1-kommune, Y4-land til Y3-land. Der kunne derfor ikke opkræves importmoms af varerne i medfør af momslovens § 12 (ændring af SKM2023.327.BR

Beskatning ved overførsler til bankkonto - gældsforhold - grov uagtsomhed
29-04-2025

Sagen angik, om appellanten skulle beskattes af midler, som blev overført til hans bankkonto, og som han beholdt og benyttede til sit privatforbrug i indkomstårene 2008-2010, 2012 samt 2014-2016. Det var appellantens standpunkt, at de penge, han beholdt, udgjorde lån.   

Landsretten tiltrådte, at der under de foreliggende, usædvanlige omstændigheder påhvilede appellanten en skærpet bevisbyrde for, at pengene udgjorde lån og ikke skattepligtig indkomst. Landsretten tiltrådte, at appellanten ikke havde løftet bevisbyrden for, at der forelå et reelt gældsforhold.   

For indkomståret 2009 gjorde appellanten særligt gældende, at forhøjelsen skulle nedsættes, fordi en del af pengene ikke var beholdt og anvendt af ham, men overgivet kontant til tredjemand. Landsretten tiltrådte, at appellanten ikke havde godtgjort, at pengene skulle være overdraget til tredjemand.   

Landsretten tiltrådte desuden, at betingelserne for ekstraordinær genoptagelse var opfyldt, jf. skatteforvaltningslovens § 27, stk. 1, nr. 5, jf. stk. 2, samt at appellanten ikke havde opnået en retsbeskyttet forventning om, at pengene ikke skulle selvangives.   

Landsretten stadfæstede derfor byrettens dom om frifindelse af Skatteministeriet.

Udbyttebeskatning - overførsler til udenlandske personer og selskaber
29-04-2025

Sagen angik, om appellanten skulle udbyttebeskattes af ca. 72 mio. kr., som i årene 2008-2012 var overført fra appellantens danske selskab primært via en anden person til en række beløbsmodtagere. Der var tale om i alt 501 overførsler til 123 forskellige beløbsmodtagere i udlandet.  

Landsretten tiltrådte, at appellanten ikke havde godtgjort, at pengeoverførslerne var sket som udlån eller til investering i et udenlandsk selskab eller i øvrigt sket i det danske selskabs interesse. 

Østre Landsret havde tidligere i en sag om konkurskarantæne for den person, som pengene primært var overført via, lagt til grund, at der gennem en årrække var investeret et større millionbeløb i det udenlandske selskab. Landsretten bemærkede hertil, at kendelsen i konkurskarantænesagen ikke kunne tillægges bevismæssig betydning i den foreliggende sag, som er af en anden karakter.   

Landsretten stadfæstede på den baggrund byrettens dom om frifindelse af Skatteministeriet. 

Indsætninger på bankkonti - Skærpet bevisbyrde
29-04-2025

Sagen drejer sig om, hvorvidt indsætninger på i alt 670.000 kr. i indkomstårene 2017-2019 fordelt over kontantindsætninger, Mobilepay-indsætninger samt almindelige bankoverførelser udgør skattepligtig indkomst, eller skattefrie lån/gaver fra familiemedlemmer.  

Landsretten anførte, at betalinger fra appellanten til dennes søster først blev foretaget efter skattesagens opstart, ligesom tro- og loveerklæringer og lånebeviser blev udarbejdet på dette tidspunkt.   

Appellanten havde ikke løftet sin skærpede bevisbyrde for, at de pågældende indsætninger udgjorde lån.  

Landsretten stadfæstede dermed byrettens frifindende dom (SKM2023.539.BR).  

Landsretten tiltrådte desuden, at der ikke var grundlag for at anse nogen del af indsætningerne for at være gaver fra appellantens forældre.

Ekstraordinær genoptagelse - korrektion af ejendomsværdiskat grundet systemfejl
28-04-2025

Sagen angik spørgsmålet om, hvorvidt to skatteyderes ejendomsværdiskat korrekt var blevet forhøjet for indkomstårene 2018-2020.

Skatteyderne gjorde gældende, at skattemyndighederne uberettiget havde ansat nye ejendomsværdier ved beregningen af den ændrede ejendomsværdiskat. 

Det var ubestridt, at de relevante frister for ændring af skatteansættelse var iagttaget, herunder skatteforvaltningslovens § 20 (om agterskrivelse), § 26 (om ordinær ansættelse) og § 27 (om ekstraordinær ansættelse). Retten fandt således ikke, at der var grundlag for at tilsidesætte Skattestyrelsens forhøjelse af skatteydernes ejendomsværdiskat for indkomstårene 2018-2020, idet der var foretaget en korrekt opkrævning for de indkomstår, hvor det af fristmæssige årsager var muligt. 

Retten bemærkede i den forbindelse, at der ikke var noget i forløbet, der havde givet skatteyderne føje til at antage, at Skattemyndighederne havde ændret ejendomsvurderingen og dermed beskatningsgrundlaget, ligesom det, der er anført i Skattestyrelsens brev af 28. november 2021 til den ene af skatteyderne om begrundelsen for den ændrede skatteansættelse, heller ikke kunne føre til en anden bedømmelse. 

Skatteministeriet blev på den baggrund frifundet.

Indberetningsvejledning DAC7 2024
25-04-2025

Vejledningen handler om obligatorisk indberetning af sælgeres indtægter tjent via en platform for kalenderåret 2024. Vejledningen gælder også for de enkeltmandsvirksomheder der har valgt frivilligt at lade sig registrere som indberettende platformsoperatører.

Vejledningen gælder for virksomheder, der stiller en digital platform til rådighed for brugere, og som gør det muligt at:

  •          Sælge varer
  •          Udleje uflyttelig ejendom 
  •          Udleje enhver form for transportmiddel
  •          Udføre personlige tjenester

Indberetningspligten følger reglerne i skatteindberetningsloven (lovbekendtgørelse nr. 15 af 8. januar 2024 om skatteindberetning med senere ændringer). 
Indberetningen om sælgeres indtægter tjent via en platform følger reglerne i skatteindberetningslovens § 43 samt bekendtgørelse nr. 1253 af 6. september 2022, om platformoperatørers indberetningspligt vedrørende sælgere og udlejere.

Ikke godkendt fradrag for købsmoms - Indkøb af diamant - Passiv kapitalanbringelse
25-04-2025

Sagen angik, om et selskab var berettiget til fradrag for indgående moms på 169.000 kr. vedrørende køb af en diamant. Selskabets aktivitet var at eje og forvalte kapitalandele i dattervirksomheder og associerede virksomheder og placering af likvide midler og investering i andre værdipapirer. Landsskatteretten bemærkede, at en aktivitet med køb, besiddelse og salg af kapitalandele ikke udgjorde økonomisk virksomhed og ikke var omfattet af momslovens anvendelsesområde, da afkastet herfra fulgte af ejendomsretten til godet og ikke fra gennemførelse af afgiftspligtige transaktioner, jf. momslovens § 3, stk. 1, og § 4, stk. 1. Selskabet havde ikke indkøbt eller solgt andre investeringsobjekter i registreringsperioden. Landsskatteretten fandt, at selskabets aktivitet med køb og salg af investeringsobjekter var passiv kapitalanbringelse og ikke udgjorde økonomisk virksomhed. Det var således med rette, at Skattestyrelsen ikke havde imødekommet selskabets anmodning om fradrag for indgående moms på 169.000 kr., og Landsskatteretten stadfæstede Skattestyrelsens afgørelse.

En almennyttig forenings anmodning om delvis momskompensation for købsmoms blev ikke imødekommet
25-04-2025

Landsskatteretten fandt, at en almennyttig forening godkendt efter ligningslovens § 8 A ikke havde godtgjort, at udgifter til købsmoms var afholdt af foreningen i forbindelse med foreningens momsfri almenvelgørende aktiviteter, jf. § 1, stk. 1, i bekendtgørelse om momskompensation til velgørende foreninger mv. Landsskatteretten lagde vægt på, at de pågældende fakturaer var udstedt til og betalt af en anden juridisk person og stadfæstede Skattestyrelsens afgørelse.